SIMN 2012 – 19 mai

Post was created on May 20th, 2012

Dacă ar fi să rămân cu ceva din această ediţie de SIMN, mi-aş dori să fie următoarele versuri:

O fetiţă s-a dus în grădină
Şi a rugat pomul:
– Pomule, pomule, apleacă-ţi crengile,
Ca să iau un măr!

De ce? Probabil pentru că sunt emblematice pentru atmosfera de veselie şi voie bună cu care copiii din Corul Radio ne-au contagiat imediat. Se pare că cei mai mulţi dintre compozitorii prezenţi în spectacol au decodificat corect (şi rapid) esenţa fericită şi cerul fără nori al copilăriei, şi şi-au compus piesele în consecinţă.

A fost de departe cel mai vesel şi aducător de bună dispoziţie concert de muzică contemporană la care am fost. Am râs cu toţii — la poantele presărate ici şi colo — şi am zâmbit larg — în permanenţă. Dacă nu mă credeţi, vă provoc să încercaţi să vă păstraţi seriozitatea în timp ce ascultaţi Lamnicu, plamnicu, piscopalnicu sau Nu vreau sa cresc! — v. lista de audiţii mai jos.

  • Cristian LoleaFunny Games: audio şters la cererea compozitorului
  • Thomas Beimel - Salata de Fructe:
  • Diana GheorghiuNu vreau sa cresc!:
  • Nicolae TeodoreanuLamnicu, plamnicu, piscopalnicu:
  • Laura ManolacheCascada cuvintelor:

Ca şi cum prezenţa copiilor n-ar fi fost de-ajuns, două dintre piese, cea a lui Nicolae Teodoreanu şi a  Dianei Gheorghiu au implicat momente de teatru instrumental — copiii s-au ridicat “nedisciplinaţi” în timpul “orei de cor”, recitând diverse poezioare hazlii, sau s-au strâmbat la dirijor, sau au tropăit din picioare, sau s-au jucat cu jucării, pe scenă.

Nu-mi pare rău decât că nu avem mai multe coruri de copii prin piesele noastre contemporane.

Seara s-a încheiat cu un performance la Căminul Artei, lângă Biserica Enei, la Universitate, ţinut de Irinel Anghel şi Christian Alexandru Petrescu. Conceptul a gravitat în jurul ideii de chip, mască, alteritate şi dificultatea de a fi tu însuţi.

No Responses to "SIMN 2012 – 19 mai"

Comments are closed.

LOOKING FOR?…

FEATURED MUSIC

compozițiile de care sunt cel mai mândru

RECENT MUSINGS

articole despre muzici (scriu foarte rar)